---
title: "Adnan Aslan"
type: "tag"
canonical: "https://demircelik.com.tr/haberleri/adnan-aslan-1754"
site: "Demir Çelik"
lang: "tr"
page: 1
---

# Adnan Aslan

- [Çelik ihracatçılarından Balkan hamlesi](https://demircelik.com.tr/haber/celik-ihracatcilarindan-balkan-hamlesi-15401) — 6 Mart 2025 · Çelik sektörü Kosova’da bir araya geldi
- [Çelik ihracatçıları hedefi yeni pazarlarla tutturacak](https://demircelik.com.tr/haber/celik-ihracatcilari-hedefi-yeni-pazarlarla-tutturacak-15359) — 4 Şubat 2025 · Geçtiğimiz yılı ton bazında yüzde 21,8, değer bazında da yüzde 8,7 artış ile tamamlayan çelik sektörü 2025 yılında ton bazındaki ihracatı yüzde 5 artırmayı hedefliyor. Bu sene Kuzey Afrika, Batı Afrika, ve Güney Amerika pazarına yoğunlaşarak hedeflerine ulaşmak istediklerini belirten Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Suriye'deki durumun normalleşmeye başlaması ile o bölgeye satışların da başladığını ve Suriye özelinde 2 milyon tonluk bir potansiyel olduğunu kaydetti.
- [Çelik üreticilerimiz şu anda katma değeri yüksek ürünler için ciddi yatırımlar yapıyor](https://demircelik.com.tr/haber/celik-ureticilerimiz-su-anda-katma-degeri-yuksek-urunler-icin-ciddi-yatirimlar-yapiyor-15310) — 13 Ocak 2025 · İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan ile gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlerle paylaşıyoruz.
- [Çelikçinin yeni gözdesi Afrika pazarı](https://demircelik.com.tr/haber/celikcinin-yeni-gozdesi-afrika-pazari-15145) — 30 Ekim 2024 · İhracatta yılın 9 aylık döneminde yüzde 28 tonaj, yüzde 11 değer artışı sağlayan çelik sektörü, 2025 yılında 22,5 milyar dolar ihracat hedefliyor. Bunun için özellikle Afrika pazarına odaklanan sektör, Güney Amerika’yı da mercek altına aldı.
- [Sektörün 2024 yılsonu ihracat hedefi: 16,5 milyar dolar](https://demircelik.com.tr/haber/sektorun-2024-yilsonu-ihracat-hedefi-16-5-milyar-dolar-14983) — 7 Ağustos 2024 · Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan ile gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlerle paylaşıyoruz.
- [Çelikte yeni ihracat pazarları hedefleniyor](https://demircelik.com.tr/haber/celikte-yeni-ihracat-pazarlari-hedefleniyor-14852) — 29 Mayıs 2024 · Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, çelik sektöründe üretimin gerilediğini kaydederek, “2022’de ihracatımız 20 milyon tona yakın seviyelere çıkmıştı. Normal şartlar altında 2023 hedefimiz 16 milyon ton, 16 milyar dolar ihracattı. Ancak gerisinde kaldık. 2024’te ise 17 milyon tonluk ihracat hedefliyoruz” dedi.
- [Çelik ihracatçılarından Baltık ülkeleri hamlesi](https://demircelik.com.tr/haber/celik-ihracatcilarindan-baltik-ulkeleri-hamlesi-14068) — 5 Nisan 2024 · Çelik sektörü Litvanya’ya çıkarma yaptı
- [Analiz: Türk demir-çelik sektörünün 2023 değerlendirmesi ve 2024 beklentileri](https://demircelik.com.tr/haber/analiz-turk-demir-celik-sektorunun-2023-degerlendirmesi-ve-2024-beklentileri-13168) — 19 Şubat 2024 · Global gelİşmeler sektörün performansını belİrleyecek
- [Türkiye çelikte 2015 yılından sonra ilk kez net ithalatçı oldu](https://demircelik.com.tr/haber/turkiye-celikte-2015-yilindan-sonra-ilk-kez-net-ithalatci-oldu-12825) — 21 Aralık 2023 · Türkiye'nin çelik ihracatı 2023'te yüzde 30 oranında geriledi. Nihai çelik ürünlerinde 2015'ten bu yana ilk kez net ithalatçı konumuna düşüldü. Sektör, hükümetten artan ithalata karşı önlem bekliyor.
- [Dünya çelik sektörü İstanbul'da buluştu](https://demircelik.com.tr/haber/dunya-celik-sektoru-istanbul-da-bulustu-12726) — 18 Ekim 2023 · Dünyanın bir numaralı uzun çelik piyasası konferansı IREPAS Toplantısı’nın 89’uncusu Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye'nin batı dünyasında inşaat çeliğinde açık ara bir numara olduğunu belirten Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, şimdi talebin düştüğünü belirterek Türkiye'nin inşaat çeliği ihraç etmediği ülkenin kalmadığını söyledi. 2022'de çelik ihracatının 21 milyar dolarları aştığını bu yıl beklentinin 15 milyar doların altına ineceğini belirten Aslan, “Dünya konjonktürünün bu sonuçta çok önemli etkisi var" dedi.
- [Enerji maliyetleri çeliği eritti](https://demircelik.com.tr/haber/enerji-maliyetleri-celigi-eritti-12393) — 26 Ocak 2023 · Hem enerji maliyetlerindeki artış hem korumacı önlemler çelik sektörünün kapasite kullanımını yüzde 51’e düşürürken ihracat kayıplarını artırdı.
