---
title: "Ekonomi"
type: "tag"
canonical: "https://demircelik.com.tr/haberleri/ekonomi-1723"
site: "Demir Çelik"
lang: "tr"
page: 1
---

# Ekonomi

- [Aperam CEO'su Di Maulo, 2024 ve sonrasında paslanmaz çelik piyasasındaki belirsizliklerin süreceğini belirtiyor](https://demircelik.com.tr/haber/aperam-ceo-su-di-maulo-2024-ve-sonrasinda-paslanmaz-celik-piyasasindaki-belirsizliklerin-surecegini-belirtiyor-13622) — 2 Nisan 2024 · Aperam CEO'su Timoteo Di Maulo, yıllık raporda paslanmaz çelik piyasasındaki belirsizliklerin 2024 ve sonrasında süreceğini belirtiyor.
- [Avrupa şirketlerinin karbon yoğun ihracatlarının raporlanması konusunda zorlukları](https://demircelik.com.tr/haber/avrupa-sirketlerinin-karbon-yogun-ihracatlarinin-raporlanmasi-konusunda-zorluklari-13377) — 7 Mart 2024 · AB'nin Karbon Sınır Ayarlama Mekanizması (CBAM) çerçevesinde ilk raporları sunma konusunda belirlenen sürelere az sayıda şirket uyabildi. Bu durum, AB'nin karbon ayarlama mekanizmasının uygulanmasındaki zorlukları göstermektedir.
- [2023 yılında İspanya'nın çelik ithalatı azaldı](https://demircelik.com.tr/haber/2023-yilinda-ispanya-nin-celik-ithalati-azaldi-13342) — 5 Mart 2024 · 2023 yılında, yılın önceki dönemine göre %1.5 azalışla üçüncü ülkelerden çelik ürünleri ithalatını 3.78 milyon tona düşüren İspanya, ithalatın büyük bölümünü düz sac ürünler oluşturdu – 3.33 milyon ton.
- [KARDEMİR, 5 yılda 1,5 milyar dolarlık yeni yatırım planlıyor](https://demircelik.com.tr/haber/kardemir-5-yilda-1-5-milyar-dolarlik-yeni-yatirim-planliyor-13316) — 1 Mart 2024 · KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, gelecek 5 yıl içinde 1,5 milyar doları bulacak yeni yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Çok kısa vadede ham çelik üretimimizi 3,5 milyon tona çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.
- [Zaporizhstal'ın personel sayısı savaşın başlangıcından bu yana %20 azaldı fakat tesis çalışmaya devam ediyor](https://demircelik.com.tr/haber/zaporizhstal-in-personel-sayisi-savasin-baslangicindan-bu-yana-20-azaldi-fakat-tesis-calismaya-devam-ediyor-13210) — 22 Şubat 2024 · Ukrayna'nın en büyük çelik fabrikası Zaporizhstal, savaştan bu yana personel sayısında %20'lik bir azalmaya rağmen çalışmalarına devam ediyor. İşçi kıtlığı yaşanan sektörde tehdit altında olarak yıkıma uğrayan fabrika, çalışmalarını sürdürmek için yeni elemanlar yetiştiriyor.
- [Avrupalı alıcılar bekleme modunda, sıcak haddelenmiş bobin fiyatları durağan](https://demircelik.com.tr/haber/avrupali-alicilar-bekleme-modunda-sicak-haddelenmis-bobin-fiyatlari-duragan-13038) — 7 Şubat 2024 · Avrupa'daki yerli sıcak haddelenmiş bobin (SHB) fiyatları, spot piyasada az aktivite nedeniyle genellikle değişmedi. Kuzey Avrupa'daki fabrikalar hala fabrika çıkışı 780-820 Euro arasında teklif vermeye devam ediyor. İşlem yapılabilir piyasa seviyelerinin 750-770 Euro arasında olduğu tahmin ediliyor. Ancak, anlamlı bir işlem hacmi yok ve önemli anlaşmalar duyulmadı.
- [Çelik endüstrisinin DRI kullanımına geçişi, demir cevheri kalite profilinde değişiklikler getirecek](https://demircelik.com.tr/haber/celik-endustrisinin-dri-kullanimina-gecisi-demir-cevheri-kalite-profilinde-degisiklikler-getirecek-13035) — 7 Şubat 2024 · Çelik endüstrisinin DRI kullanımına geçişi demir cevheri piyasasının kalite profilini değiştirecek; Vale, yüksek kaliteli ürün tedarikini artırmayı planlıyor.
- [2024 Yılında Boru Üretimindeki Artış Trendinin Devam Etmesi Bekleniyor](https://demircelik.com.tr/haber/2024-yilinda-boru-uretimindeki-artis-trendinin-devam-etmesi-bekleniyor-13025) — 6 Şubat 2024 · 2023 yılında küresel boru üretimi, ITA verilerine göre bir önceki yıla kıyasla %15 artış gösterdi. Özellikle Çin ve ABD'deki büyüme belirgin oldu. Avrupa ve Hindistan'da ise çeşitli zorluklarla karşılaşıldı. 2024 yılında bu trendin devam etmesi bekleniyor.
- [Donald Trump, Nippon Steel’in ABD Çelik alımını engelleme sözü veriyor](https://demircelik.com.tr/haber/donald-trump-nippon-steel-in-abd-celik-alimini-engelleme-sozu-veriyor-13003) — 1 Şubat 2024 · Donald Trump, Kasım seçimlerini kazanması durumunda Nippon Steel’in ABD Çelik satın alma işlemini engelleyeceğini söyledi. Ayrıca, Beyaz Saray ile CFIUS'un işlemi incelemekte olduğu ve son kararında ABD'nin ekonomik çıkarlarını ve yerel iş gücünü dikkate alacağı belirtildi.
- [İthal hurda fiyatları Türkiye'de durağan kalmaya devam ediyor](https://demircelik.com.tr/haber/ithal-hurda-fiyatlari-turkiye-de-duragan-kalmaya-devam-ediyor-12988) — 31 Ocak 2024 · Türkiye'de ithal hurda fiyatları genel olarak stabil kalıyor. Çelik değirmenleri, işçi maaşlarındaki artışları takiben maliyetleri arttıkça ve çelik satarken zorluk yaşarken daha yüksek fiyatlara direniyor. Piyasadaki çoğu kişi, Türkiye'nin talebinin gelecek haftada artacağı ve hurda fiyatlarının düşmeyeceğini söylüyor. Ancak, kayda değer bir artış için herhangi bir kapsam görülmiyor.
- [Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Liberty Steel'e çelik fabrikasını kurtarması için çağrıda bulundu](https://demircelik.com.tr/haber/cekya-sanayi-ve-ticaret-bakani-liberty-steel-e-celik-fabrikasini-kurtarmasi-icin-cagrida-bulundu-12976) — 30 Ocak 2024 · Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Josef Sikela, Liberty Ostrava çelik fabrikasını kurtarmak için acil bir çağrıda bulundu. Liberty Ostrava, bir süredir talepte düşüş yaşıyor ve borçlarını ödemekte zorlanıyor. Şirketin yeniden yapılandırılması hala belirsizdir.
- [Batık demir-çelik üreticisi Dan Steel Group Beclean yeni sahibi ile üretime devam ediyor](https://demircelik.com.tr/haber/batik-demir-celik-ureticisi-dan-steel-group-beclean-yeni-sahibi-ile-uretime-devam-ediyor-12971) — 30 Ocak 2024 · Romanya demir-çelik üreticisi Dan Steel Group Beclean, Intertranscom Impex SRL tarafından 7,5 milyon Euro karşılığında satın alındı. 2023'te iflas etti ve borcu 35 milyon Euro'ya ulaştı. Fabrikanın yeni sahibi, üretimi yakında başlatmayı ve bölgesindeki ana işverenlerden biri haline gelmeyi planlıyor.
- [AET, Çin ve Malezya'ya yönelik paslanmaz çelik borular için AD önlemlerini uzattı](https://demircelik.com.tr/haber/aet-cin-ve-malezya-ya-yonelik-paslanmaz-celik-borular-icin-ad-onlemlerini-uzatti-12965) — 29 Ocak 2024 · Avrasya Ekonomi Komisyonu, Çin ve Malezya menşeli soğuk şekillendirilmiş paslanmaz çelik borulara yönelik AD vergisini 29 Ocak 2029'a kadar uzattı ve oranı %19,15'ten %29,39'a yükseltti.
- [India'nın çelik endüstrisinde hurda metal payını artırma hedefi](https://demircelik.com.tr/haber/india-nin-celik-endustrisinde-hurda-metal-payini-artirma-hedefi-12944) — 25 Ocak 2024 · Hindistan, 2047 yılına kadar çelik üretiminde hurda metalin payını %50'ye çıkarmayı ve oluşturulacak geri dönüşüm merkezleri ağıyla endüstrisini geliştirmeyi amaçlıyor.
- [US Steel ve Nippon Steel birleşmesinin incelemesi 2025'e kadar sürebilir](https://demircelik.com.tr/haber/us-steel-ve-nippon-steel-birlesmesinin-incelemesi-2025-e-kadar-surebilir-12936) — 25 Ocak 2024 · US Steel'in Nippon Steel tarafından devralınmasına ilişkin inceleme 2025'e kadar sürebilir; yöneticiler ise işlemin daha önce tamamlanacağını öngörüyordu.
- [2023 yılında Türkiye'nin çelik üretimine genel bakış](https://demircelik.com.tr/haber/2023-yilinda-turkiye-nin-celik-uretimine-genel-bakis-12955) — 25 Ocak 2024 · Bu makale, 2023 yılında Türkiye'nin çelik üretimi, aylık ortalama çelik üretimi, Aralık 2023 çelik üretim verileri ve Türkiye'de doğalgaz ve elektrik tarifelerini incelemektedir.
- [2023’te Çelik Üretimindeki Azalmaların Ardından Yeni Güçlerle Gelecek Yıl: ArcelorMittal Kryvyi Rih](https://demircelik.com.tr/haber/2023-te-celik-uretimindeki-azalmalarin-ardindan-yeni-guclerle-gelecek-yil-arcelormittal-kryvyi-rih-12926) — 23 Ocak 2024 · 2023'te, PJSC ArcelorMittal Kryvyi Rih, 2022'ye kıyasla çelik üretimini %18.5 azaltarak 1 milyon tona indirdi. Bu durum, şirketin basın servisi tarafından GMK Merkezi'ne bildirildi.
- [Ev ve mutfak ekipmanları sektörü 5 milyar dolarlık ihracat hedefliyor](https://demircelik.com.tr/haber/ev-ve-mutfak-ekipmanlari-sektoru-5-milyar-dolarlik-ihracat-hedefliyor-12763) — 16 Kasım 2023 · Dünya İhracatçılar Derneği (DİDER) Başkanı Şahin Bayram, Türkiye'nin İhracat Potansiyelinin arttığını belirterek, “Türkiye'nin coğrafi konumu, genç nüfusu ve dinamik ekonomisi ile büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum. Özellikle son yıllarda yapılan teknolojik yatırımlar ve Ar-Ge çalışmalarıyla bu potansiyel daha da artmıştır” dedi. Şahin, Ev ve Mutfak Ekipmanları Sektörü’nün 2023 ihracat hedefi için 5 milyar dolar olduğunu söyledi.
- [Dalian demir cevheri, 3 haftanın zirvesinden geri çekildi](https://demircelik.com.tr/haber/dalian-demir-cevheri-3-haftanin-zirvesinden-geri-cekildi-12552) — 8 Haziran 2023 · Dalian demir cevheri vadeli işlemleri, üç haftanın zirvesini gördükten sonra zayıf Çin ekonomik verilerinin etkisiyle kazanımlarının bir bölümünü geri verdi.
- [IMF, Türkiye'nin 2023 büyüme beklentisini düşürdü](https://demircelik.com.tr/haber/imf-turkiye-nin-2023-buyume-beklentisini-dusurdu-12500) — 12 Nisan 2023 · IMF, Türkiye'nin 2023 yılı için büyüme beklentisini indirirken, 2024 yılı için beklentisini yukarı yönlü revize etti. 2023 yılı büyüme tahmini yüzde 2,7'ye çekilirken; 2024 yılı için büyüme beklentisi yüzde 3,6'ya yükseltildi.
- [Şubatta 8,78 milyar dolar cari açık](https://demircelik.com.tr/haber/subatta-8-78-milyar-dolar-cari-acik-12495) — 10 Nisan 2023 · Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, şubat ayında cari işlemler hesabı 8,78 milyar dolar açık verdi. Ekonomistlerin beklentisi, cari işlemler hesabının şubat ayında 8,18 milyar dolar açık vermesi yönündeydi.
- [İş dünyasını bekleyen yeni zorluk: Küresel resesyon](https://demircelik.com.tr/haber/is-dunyasini-bekleyen-yeni-zorluk-kuresel-resesyon-12408) — 2 Şubat 2023 · Aon'un belirsizliklerle dolu bu yeni çağda iş dünyası liderlerinin nelere hazırlandıklarını, hangi konularda kendilerine güvendiklerini ortaya koyan Üst Düzey Yönetici Risk Anketi’nin
- [Makina sektörü İzmirde 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor](https://demircelik.com.tr/haber/makina-sektoru-izmir-de-500-milyon-dolarlik-is-hacmi-hedefliyor-11081) — 26 Haziran 2019 · MAKTEK İzmir Fuarı, 9-12 Ekim 2019'da İzmir'de 500 milyon dolarlık iş hacmi ve 35.000'i aşkın ziyaretçi-katılımcı hedefiyle düzenlenecek.
- [Makinede hedef 100 milyar dolar](https://demircelik.com.tr/haber/makinede-hedef-100-milyar-dolar-11072) — 21 Haziran 2019 · MAKFED’in İstanbul’da düzenlediği Makine Zirvesi’nde makine sektörü için 2030 hedefleri ve kamu destekleri ele alındı.

Page 1 of 2.
Next page: https://demircelik.com.tr/haberleri/ekonomi-1723.md?page=2
