---
title: "Litvanya"
type: "tag"
canonical: "https://demircelik.com.tr/haberleri/litvanya-10554"
site: "Demir Çelik"
lang: "tr"
page: 1
---

# Litvanya

- [Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Estonya'dan AB'ye Rusya'dan hurda ithalatının yasaklanması önerisi](https://demircelik.com.tr/haber/litvanya-cek-cumhuriyeti-letonya-ve-estonya-dan-ab-ye-rusya-dan-hurda-ithalatinin-yasaklanmasi-onerisi-13588) — 28 Mart 2024 · Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Estonya, Rusya'dan ferro metaller, bakır ve alüminyum atıklarının AB'ye ithalatının yasaklanmasını önerdi.
- [Tata International, Yunanistan'dan hurda çelik ihracatına başlamak üzere](https://demircelik.com.tr/haber/tata-international-yunanistan-dan-hurda-celik-ihracatina-baslamak-uzere-13570) — 27 Mart 2024 · Hindistan merkezli ticaret şirketi Tata International'ın, piyasa kaynaklarına göre Yunanistan'dan parçalanmış hurda ihracatına başlayacağı bildirildi.
- [Çelik sektörü Litvanya'da bir araya geldi](https://demircelik.com.tr/haber/celik-sektoru-litvanya-da-bir-araya-geldi-13516) — 23 Mart 2024 · Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), Baltık ülkelerindeki etkinliğini artırmak, pazardaki varlığını güçlendirmek ve yeni iş birlikleri amacı ile Litvanya'nın başkenti Vilnius’a Ticaret Heyeti düzenledi. 23 Türk çelik ihracatçı firmanın katılımıyla gerçekleştirilen ticaret görüşmeleri kapsamında iki ülke çelik sektörü bir araya geldi. 2023 yılında; ülkelerin korumacılık önlemleri, Avrupa Birliği’nin uyguladığı kotalar, ABD vergileri ve Kuzey Afrika’dan Mısır, Cezayir gibi ülkelerin net ihracatçı konumuna gelmesine rağmen 14,9 milyar dolarlık ihracata imza attıklarını kaydeden Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Litvanya'da 100 ithalatçı firma ile 1000’in üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştiğini belirtti. Aslan, düzenlenen Ticaret Heyeti programı kapsamında ülkeler arası ticaret hacminin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
- [Ocak 2023 ile karşılaştırıldığında rapor yüzde 5.7'lik bir düşüşü ortaya koydu](https://demircelik.com.tr/haber/ocak-2023-ile-karsilastirildiginda-rapor-yuzde-5-7-lik-bir-dususu-ortaya-koydu-13488) — 15 Mart 2024 · İstatistik verilerine göre; Ocak 2024’te euro bölgesinde ve Avrupa Birliği'nde mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, bir önceki aya göre sırasıyla %3.2 ve %2.1 azaldı. Öte yandan, Ocak 2023 ile karşılaştırıldığında, euro bölgesi ve AB'deki sanayi üretimi sırasıyla %6.7 ve %5.7 oranında düşüş gösterdi.
- [Türkiye'deki çelik üretiminin artışı ithal ham madde talebini artırdı](https://demircelik.com.tr/haber/turkiye-deki-celik-uretiminin-artisi-ithal-ham-madde-talebini-artirdi-13289) — 29 Şubat 2024 · Türkiye'de çelik üretiminin Ocak 2024'te %24.7 artması, hurda ithalatını bir önceki yılın aynı ayına göre %36 artırarak 1.85 milyon tona çıkardı.
