Skip to main content
Demir Çelik

Rio Tinto CEO'su Çin'deki Olası Yavaşlama Konusunda Uyarıyor

Rio Tinto CEO'su Tom Albanese'in, son 30 yıldan bu yana yıllık ortalama 10 civarında büyüyen, dünyanın en büyük metal tüketicisi Çin'de, önümüzdeki 10 yılda ortalama büyüme oranının 6 seviyelerine gerileyebileceği uyarısında bulunduğu bildiriliyor

Rio Tinto CEO'su Çin'deki Olası Yavaşlama Konusunda Uyarıyor
Paylaş
Yazı Boyutu

Rio Tinto CEO’su Tom Albanese’in, son 30 yıldan bu yana yıllık ortalama 10 civarında büyüyen, dünyanın en büyük metal tüketicisi Çin’de, önümüzdeki 10 yılda ortalama büyüme oranının 6 seviyelerine gerileyebileceği uyarısında bulunduğu bildiriliyor.

Görüşlerin hiçbirşeyin sonsuza dek sürmeyeceği düşüncesi çerçevesinde şekillendirilmesi gerektiğini ve ne kadar muhteşem olsa da, Çin’deki büyümenin de bir gün azalacağını belirten Albanese’in, “Önümüzdeki 10 yıllık dönemde, büyüme oranının 6-7 seviyelerine gerilediğine şahit olabiliriz. Buna rağmen, gelişmiş ekonomilere kıyasla, bu oran dahi oldukça yüksek oranlı bir büyüme seviyesini ifade ediyor” dediği belirtiliyor.

Paylaş