Demir Çelik Enstitüsü kuruluyor
Karabük Üniversitesi ve KARDEMİR iş birliğinde yapımına başlanan demir çelik enstitüsünde, sektörünün ihtiyaç duyduğu test ve analizler gerçekleştirilecek.
Kısaca
- Karabük Üniversitesi ve KARDEMİR iş birliğinde demir çelik enstitüsünün yapımına başlandı.
- Enstitüde sektörün ihtiyaç duyduğu test ve analizlerin yapılması, yurt dışında gerçekleştirilen bazı işlemlerin laboratuvarda yürütülmesi hedefleniyor.
- Açıklanan hedefler arasında yeni teknolojilerin geliştirilmesi, ürün kalitesinin ve tesis verimliliğinin artırılması ile üretim atıklarının değerlendirilmesine katkı sağlanması bulunuyor.
Karabük Üniversitesi ve KARDEMİR iş birliğinde yapımına başlanan demir çelik enstitüsünde, sektörünün ihtiyaç duyduğu test ve analizler gerçekleştirilecek.
KBÜ Rekötü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yaptığı açıklamada, reel demir çelik sektörünün bundan sonra Karabük'ten sorulacağını, sektörün tüm gelişmelerinin ve geleceğinin enstitü tarafından izleneceğini, gerekli tahlillerin, analizlerin burada gerçekleştirileceğini söyledi.
Sektörün yurt dışında yaptırdığı birçok işlemin, enstitü laboratuvarında yapılabileceğini anlatan Uysal, şöyle dedi:
''Hedefimiz, Türkiye ve dünyada demir çelik üretimi konusunda yeni teknolojilerin geliştirilmesine, ürün kalitesinin artırılmasına, katma değeri yüksek vasıflı çelik üretilmesine, üretim atıklarının değerlendirilmesine, demir çelik tesislerindeki verimliliğin artırılmasına katkı sağlamak.
Haftalık sektör özeti ve fuar takvimi
Sektörde haftanın özetini ve yaklaşan fuarların takvimini e-postanıza gönderiyoruz.
Aboneliğinizi tamamlamak için göndereceğimiz e-postadaki onay bağlantısına tıklayın.
E-posta
-
E-posta kutunuzu açın
Onay e-postasının gelmesi birkaç dakika sürebilir.
-
Onay e-postasını bulun
Gelen kutusunda göremiyorsanız Spam / Gereksiz klasörüne de bakın.
-
E-postadaki onay bağlantısına tıklayın
Bu adımı tamamladığınızda aboneliğiniz başlayacak.
Zaten aboneyseniz yeniden onay vermeniz gerekmez. Bu form mevcut konu tercihlerinizi değiştirmez.
Ayrıca demir çelik üretiminde yerli ham madde ve cevherlerin etkili ve verimli kullanımına yönelik araştırmalar için gerekli bilimsel ortamı sağlamanın yanı sıra ülkemizde üretilen ürünlerin uluslararası düzeyde kabul gören akreditasyon koşullarında kalite kontrol testlerinin yapılmasına yönelik altyapı oluşturmayı, üretici-kullanıcı ve bu alanlarda araştırma yapan kamu ve özel sektör kuruluşları ile iş birliği yaparak bilimsel araştırmalar yapmayı, yaptırmayı, koordine etmeyi istiyoruz.''
Türkiye'nin demir çelik alanındaki strateji ve politikalarına katkı sağlama amacında olduklarını kaydeden Uysal, ''Üniversitemizi farklı kılan özelliklerimizden önemli bir tanesi de bu enstitü olacak. Karabük Üniversitesi, demir çelik alanında uzman bir kurum olacaktır. Bu alanda yetişmiş yeterince öğretim elemanlarımız var'' diye konuştu.