Ermaksan’ın gövde gösterisi
Ermaksan, Fibermak fiber lazer kesim ve Evolution hibrit abkant preslerini, 40 ülkeden gelen 200 konuğa Bursa OSB’deki fabrikasında tanıttı.
Kısaca
- Ermaksan, Fibermak fiber lazer kesim ve Evolution hibrit abkant preslerini dünya lansmanında tanıttı.
- 29 Şubat-1 Mart tarihli etkinlikte 40 ülkeden ve 90 firmadan gelen 200 konuk, makineleri Ermaksan’ın Bursa OSB’deki yeni fabrikasında gördü.
- Şirket, iki yılı aşkın Ar-Ge çalışmalarının ardından Evo II ikinci nesil hibrit abkant presini tanıttı; model kapalı devre servo-hidrolik sistemle çalışıyor.
Türk makine sanayinin dünyaca ünlü ismi ERMAKSAN, 40 ülkeden gelen 200 müşterisine fiber lazer kesim makinesi “FIBERMAK” yeni jenerasyon hibrit abkant olan “EVO II” yi tanıttı. Yarım asırlık firma; hızlı ve çevreci ürünleriyle yine tam not aldı.
ERMAKSAN DÜNYAYI BURSAYA TAŞIDI
Ermaksan Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özkayan, makine sektöründe 47 yıllık geçmişe sahip olan Ermaksan Makine A.Ş’nin bilgi birikimini ve yapmış olduğu yatırımlardan gelen üretim gücünü geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Özkayan, yenilikçi teknolojiler ilkesi ile sürekli gündem oluşturan Ermaksan’ın 7 yıl önce başlattığı ve büyük başarı sağlayan co2 lazer projesinden sonra son olarak Fibermak markası ile ürettikleri fiber lazer kesim ile Evolution markası ile ürettikleri hibrit abkant presi dünya pazarındaki kullanıcılarının hizmetine sunduklarını kaydetti. Özkayan, Fibermak ile güçlü tasarım, ultra düşük enerji tüketimi, yüksek hızlı kesim kapasitesi, sıfır bakım maliyeti, çok avantajlı parça başı üretim maliyeti, yansıma özelliği olan ametallerin kolay kesimi özellikleri ile lazer kesim teknolojisi sektöründe önemli bir yeniliğe imza attıklarını açıkladı. Evolution Serisi Hibrit Abkant Presler ile ilgili de bilgi veren Ahmet Özkayan, “Alışagelmiş abkant preslere nazaran yüzde 60 düşük enerji tüketimi, yüzde 80 daha az yağ kullanımı, yüzde 100 verimlilik ve çok sessiz çalışma özellikleri ile çevre ve kullanıcı dostu, uzun ömürlü ve hassas bir makine ortaya çıkardık. 2 yılı aşkın süredir devam eden Ar-Ge çalışmalarını sonuçlandırarak, Evo II 2. nesil hibrit abkant pres ile de ziyaretçilerimize bir sürpriz yaptık. Tamamen kapalı devre servo-hidrolik sistemle çalışan bu makine de bakım maliyetini sıfıra indiren, yüksek hızlarda mükemmel hassasiyet sağlayan özellikleri ile dikkat çekiyor” dedi.
40 ÜLKEDEN 200 KONUK GELDİ
Ermaksan’ın bu yıla hızlı bir giriş yaptığına dikkat çeken Ahmet Özkayan, yükselen değerleri ve geleceğin teknolojisini yansıtması ile sac metal sektöründe dünya çapında konusunda lider firmalar arasında yer aldıklarını da söyledi. Özkayan, dünya lansmanı ile ilgili de şu bilgileri verdi; “Katma değerli ürün üreten makinacılar dış ticaret açığının panzehiridir.İthal edilecek bircok makinayı türkiyede üretiyoruz.İthal ara malı kullansak dahi bu malları makinaların üzerinde kullanıp tekrar ihrac ederek bunu dengelemekteyiz.Ermaksan Üretiminin 80 ini ihraç etmektedir. Ürettiğimiz makineleri dünya genelindeki kullanıcıları ile üretim merkezinde Bursa fabrikasında buluşturmak istedik. 40 ülke ve 90 firmadan gelen 200 konuk 2 gün boyunca Bursa OSB’deki yeni fabrikamızda ürettiğimiz saç işleme makinelerini yerinde görme fırsatı buldu ve düzenlenen seminerler ile eksiksiz bilgilendirildiler.” diye konuştu. Gelişmiş ülkeler tarafından stratejik sektör olarak seçilen makine sektörünün, aynı zamanda ülkelerin teknoloji ve savunma sanayi altyapısını da güçlendirdiğini belirten Özkayan, Türkiye’nin bölgesel ve ekonomik gelişiminde etkin rol oynamak için koydukları hedeflerle ülkenin dış ticaret açığını körükleyen teknoloji üretimi yetersizliği ve dışa bağımlılığın önüne geçmeyi planladıklarını kaydetti.
Haftalık sektör özeti ve fuar takvimi
Sektörde haftanın özetini ve yaklaşan fuarların takvimini e-postanıza gönderiyoruz.
Aboneliğinizi tamamlamak için göndereceğimiz e-postadaki onay bağlantısına tıklayın.
E-posta
-
E-posta kutunuzu açın
Onay e-postasının gelmesi birkaç dakika sürebilir.
-
Onay e-postasını bulun
Gelen kutusunda göremiyorsanız Spam / Gereksiz klasörüne de bakın.
-
E-postadaki onay bağlantısına tıklayın
Bu adımı tamamladığınızda aboneliğiniz başlayacak.
Zaten aboneyseniz yeniden onay vermeniz gerekmez. Bu form mevcut konu tercihlerinizi değiştirmez.
5 KITADA 70 ÜLKEYE KENDİ MARKASIYLA İHRACAT YAPIYOR
Firmanın faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Özkayan, 80 bin metrekare kapalı alanda 700 çalışanla son teknoloji ürünü sac işleme makineleri, fiber lazer tezgahları, abkant pres, punç pres, giyotin makas üretimi yaptıklarını dile getirdi. Ahmet Özkayan, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere 5 kıtada 70 ülkeye Ermaksan markasıyla ihracat yaptıklarını vurguladı.
2023 HEDEFLERİNE ERMAKSAN KATKISI
Amerika Birleşik Devletleri’nde oluşturdukları birimle Kuzey Amerika’da da satış, pazarlama, dağıtım ve satış sonrası hizmetler alanında faaliyet gösterdiklerini anlatan Özkayan, 40 kişilik mühendis kadrosuyla her yıl Tübitak ve TTGV’den birçok proje onaylattıklarını, bu yıl içerisinde Ar-Ge Merkezi olmayı hedeflediklerini bildirdi. Savunma sanayinden yenilenebilir enerji sektörüne kadar pek çok alana yönelik üretimler yapabilme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Özkayan, “Türkiye’nin önünde 2023 yılına ilişkin önemli hedefler var. Biz de firma olarak 300 milyon Euro ihracatı ile Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinde etkin rol oynamayı, Ar-Ge gücüyle ileri teknolojili ürünler üreterek bu alandaki ithalatı kesmeyi, Türkiye’de üretilmeyen teknolojik ara ürünler alanında yoğunlaşmayı yenilebilir enerji üretiminde kullanılan rüzgar ve güneş santralleri sistemlerini dışa bağımlı lisans sözleşmesi olmaksızın üretmeyi, ileri teknoloji gerektirmeyen enerji verimliliği yüksek, elektronik ve yazılım barındıran sistem üretimiyle öne çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


