Amerika Birleşik Devletleri
Türkiye'deki Çelik Üretiminin Artışı İthal Ham Madde Talebini Artırdı
2024 Ocak ayında Türkiye'deki çelik firmaları, bir önceki yılın aynı ayına göre hurda ithalatını %36 oranında artırarak 1.85 milyon ton olarak gerçekleştirdi. Bu veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve S&P Global raporlarına yansıdı.
Nucor Yönetim Kurulu, İnşaat İçin Fon Tahsisini Onayladı
Amerikan çelik üreticisi Nucor'un Yönetim Kurulu, Kuzeybatı Pasifik'te inşa edilecek bir mikro tesis için 860 milyon dolarlık fon tahsisini onayladı. Bu tesis, şirketin en büyük inşaat demiri üretim tesisini olacak ve yıllık 650 bin ton kapasiteye sahip olması bekleniyor.
Çelik Endüstrisinde Karbondiyoksitle Decarbonization Projeleri
Amerika Birleşik Devletleri çelik ve çimento endüstrileri dahil olmak üzere ağır sanayi sektörlerindeki CO2 emisyonlarını azaltmayı hedefleyen projelere 254 milyon dolar ayırıyor. Finansal destek, çelik sektörünün karbondiyoksitin ayrıştırılmasına yönelik projeleri de kapsayacak.




