Skip to main content
Demir Çelik

ENSİA

ENSİA’dan  yeşil hidrojen için  “YEKA MODELİ” talebi

ENSİA’dan yeşil hidrojen için “YEKA MODELİ” talebi

Enerji Sanayicileri Ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) Başkanı Alper Kalaycı: “Güneş ve rüzgâr enerjisinde başarıyla uygulanan YEKA modeli, yeşil hidrojen üretimi için de uygulanmalı. YEKA ile elektrolizör yatırımlarının kademeli olarak %50 yerli katkı ve Türkiye’de konuşlu şirketler kanalıyla yapılması mümkün olabilecek. Ulusal hidrojen teknolojileri stratejisi ve yol haritasının açıklanmasının üzerinden iki yıldan fazla süre geçmesine rağmen, ilgili mevzuatın oluşturulmasında ilerleme sağlayamadık” dedi.

ENERJİDE “YERLİ AKSAM” İÇİN ÜÇ STK’DAN TEK SES

ENERJİDE “YERLİ AKSAM” İÇİN ÜÇ STK’DAN TEK SES

Temiz enerji kaynakları arasında en yüksek derecede potansiyel sunan Denizüstü Rüzgâr Enerjisi’nde (DRES) Türkiye’nin ilk sanayi envanteri çalışması tamamlayarak geçen Ocak ayında kamuoyuna açıklayan Denizüstü Rüzgâr Enerjisi Derneği (DÜRED), Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR); mevzuat oluşturma çalışmalarında da aktif görev alıyor.

“RÜZGÂR ENERJİSİ SEKTÖRÜ SERMAYEDEN YİYOR”

“RÜZGÂR ENERJİSİ SEKTÖRÜ SERMAYEDEN YİYOR”

Türkiye’nin geçen yıl Ocak ayında tüm dünyaya ve yatırımcılara duyurduğu Ulusal Enerji Eylem Planı’nda bugün itibarıyla 12 bin Megavat (MW) seviyesinde olan rüzgâr enerjisi kurulu gücünün 2030 yılında 18,100 MW’a, 2035 yılında ise 29,600 MW seviyesine yükselmesi hedefleniyor.

ENSİA’DAN 3’ÜNCÜ AB PROJESİ

ENSİA’DAN 3’ÜNCÜ AB PROJESİ

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİsA), Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Karbon Yönetimi İçin Kümelerarası İş Birliği” (Inter-Cluster Collaboration for Carbon Management) projesinin koordinatörlüğünü üstlenecek.

Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi

Demir çelik sektöründen Yeşil Mutabakat için yeni Avrupa Birliği projesi

Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarının azaltılması yönündeki çalışmaları, özellikle de Yeşil Mutabakat’a sağlanacak uyum doğrultusunda uygulamaya geçecek olan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM)’nın başta demir-çelik, alüminyum, elektrik, çimento gibi emisyon yoğun sektörler olmak üzere tüm sektörleri etkilemesi bekleniyor.

Erişilebilirlik