Skip to main content
Demir Çelik

steelorbis

“Çin’in üretime ve ihracata devam  etmesi fiyatları baskı altında tutacak”

“Çin’in üretime ve ihracata devam etmesi fiyatları baskı altında tutacak”

SteelOrbis 16. İnşaat Demiri ve Filmaşin Konferansı: Uzun mamul piyasasında artışların devam etmesi ve daha fazla vergi getirilmesi bekleniyor. Yaklaşık 100 tüccar, yönetici ve piyasa oyuncusunun katıldığı konferansta talebi etkileyen faktörler, vergi ve ticaret sorunları ve önümüzdeki döneme yönelik fiyat görünümü konuşuldu.

Demir çelik sektörü, Yıldız Demir Çelik’in sponsorluğunda SteelOrbis etkinliğinde buluştu

Demir çelik sektörü, Yıldız Demir Çelik’in sponsorluğunda SteelOrbis etkinliğinde buluştu

Demir Çelik sektörünün önemli oyuncuları, Kocaeli’nde düzenlenen SteelOrbis Piyasa Sohbetleri toplantısında buluştu. Yıldızlar Yatırım Holding grup şirketlerinden Yıldız Demir Çelik’in platin sponsor olduğu ve 500’ü aşkın sektör temsilcisinin katıldığı etkinlikte Yıldız Demir Çelik, kapsam ve etkinliğini artırdığı “Stargate” çevrimiçi müşteri portalini tanıttı.

İngiliz Şirketi Liberty Ostrava’nın Optimize Planı Hedef Alında!

İngiliz Şirketi Liberty Ostrava’nın Optimize Planı Hedef Alında!

Czech çelik üreticisi Liberty Ostrava'nın yeniden yapılandırma planının başarısız olma riskiyle karşı karşıya olduğu açıklandı. Şirket, borç yükümlülüklerine uymaya devam edeceğini belirtirken enerji tedarikçisi Tameh Çek'in bu durumda ne yapacağı merak konusu.

2023'te Ham Madde İthalatının Hacmi %6.6 Arttı

2023'te Ham Madde İthalatının Hacmi %6.6 Arttı

2023'te Çinli çelik firmaları, önceki yıla göre demir minerali ithalatını %6,6 artırmıştır. Fiyatlar, Aralık ayında dalgalanma gösterdi ancak yıl sonuna doğru yükseliş trendine girdi. Şirketler, önümüzdeki yıl için stoklarını arttırmayı planlıyor.

Dünya çelik sektörü İstanbul'da buluştu

Dünya çelik sektörü İstanbul'da buluştu

Dünyanın bir numaralı uzun çelik piyasası konferansı IREPAS Toplantısı’nın 89’uncusu Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye'nin batı dünyasında inşaat çeliğinde açık ara bir numara olduğunu belirten Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, şimdi talebin düştüğünü belirterek Türkiye'nin inşaat çeliği ihraç etmediği ülkenin kalmadığını söyledi. 2022'de çelik ihracatının 21 milyar dolarları aştığını bu yıl beklentinin 15 milyar doların altına ineceğini belirten Aslan, “Dünya konjonktürünün bu sonuçta çok önemli etkisi var" dedi.

Erişilebilirlik