ABD ve İngiltere, çelik ve alüminyum tarifelerinde anlaştı
ABD ve İngiltere, çelik ve alüminyum tarifeleri konusunda anlaşırken İngiltere'nin 500 bin metrik ton çeliği gümrüksüz ihraç etmesine izin verilecek; uygulama 1 Haziran'da başlayacak.
Kısaca
- ABD ve İngiltere, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum vergileri sorununda anlaşmaya vardı.
- Anlaşma, İngiltere'nin ABD'ye Trump dönemindeki vergiler olmadan sürdürülebilir hacimlerde çelik ve alüminyum göndermesine izin verecek.
ABD yönetimi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çeliğe ve alüminyuma uyguladığı tarifelerin hafifletilmesi için İngiltere ile anlaşmaya vardı.
ABD, 2018 yılından beri devam eden çelik ve alüminyum ürünlerine yönelik gümrük vergisi sorununda Avrupa Birliği (AB) ve Japonya'nın ardından İngiltere ile de anlaşma sağladı.
ABD Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, anlaşma ile Trump döneminde uygulanan vergiler olmaksızın İngiltere'nin ABD'ye tarihsel temelli sürdürülebilir hacimlerde çelik ve alüminyum ürünleri göndermesine izin verileceği kaydedildi.
Anlaşmanın ABD'nin İngiltere'den 500 bin metrik ton çeliğin gümrüksüz ithal edilmesine izin vereceği belirtilen açıklamada, İngiltere'nin ise ABD'nin ihraç ettiği, değeri 500 milyon doların üzerinde olan damıtılmış alkollü içkiler, çeşitli tarım ürünleri ve tüketim malları gibi ürünlere yönelik misilleme tarifelerini kaldıracağı bildirildi. Açıklamada, söz konusu uygulamanın 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe gireceği aktarıldı.
Haftalık sektör özeti ve fuar takvimi
Sektörde haftanın özetini ve yaklaşan fuarların takvimini e-postanıza gönderiyoruz.
Aboneliğinizi tamamlamak için göndereceğimiz e-postadaki onay bağlantısına tıklayın.
E-posta
-
E-posta kutunuzu açın
Onay e-postasının gelmesi birkaç dakika sürebilir.
-
Onay e-postasını bulun
Gelen kutusunda göremiyorsanız Spam / Gereksiz klasörüne de bakın.
-
E-postadaki onay bağlantısına tıklayın
Bu adımı tamamladığınızda aboneliğiniz başlayacak.
Zaten aboneyseniz yeniden onay vermeniz gerekmez. Bu form mevcut konu tercihlerinizi değiştirmez.
ABD, 2018 yılında ulusal güvenlik gerekçesiyle ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük tarifesi uygulama kararı almıştı.
Ekim 2021'de AB ile çelik ve alüminyum vergilerindeki anlaşmazlıkta uzlaşmaya varan ABD, şubat ayında ise Japonya ile anlaşma sağlamıştı.
