Ağustos’ta Türkiye’nin Çelik Üretimi Son 25 Ayın Zirvesinde

Dünya Çelik Birliği tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin çelik üretimi hızlı bir toparlanma eğilimi gösteriyor.

Kısaca

  • Türkiye, Ağustos 2020’de 3,24 milyon ton ham çelik üreterek son 25 ayın en yüksek aylık üretimine ulaştı.
  • Ağustos üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,9, Temmuz 2020’ye göre yüzde 3 arttı; Nisan ayındaki 2,25 milyon tonluk dip seviyenin yüzde 44,2 üzerine çıktı.

Yazı Boyutu 100%
WhatsApp X Facebook LinkedIn

Dünya Çelik Birliği tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin çelik üretimi hızlı bir toparlanma eğilimi gösteriyor. Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre % 22.9, bir önceki ay olan Temmuz 2020’ye göre ise % 3 oranında artışla 3.24 milyon ton ham çelik üretimi gerçekleştiren Türkiye, son 25 ayın en yüksek aylık üretimini gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ham çelik üretimi, Nisan ayında Covid-19 nedeniyle düştüğü 2.25 milyon tonluk dip üretim seviyesine kıyasla ise, % 44.2 oranında daha yüksek bir seviyeye ulaşmış oldu.

Haftalık sektör özeti ve fuar takvimi

Sektörde haftanın özetini ve yaklaşan fuarların takvimini e-postanıza gönderiyoruz.

Aboneliğinizi tamamlamak için göndereceğimiz e-postadaki onay bağlantısına tıklayın.