US Steel Üst Düzey Yöneticisi Terrence D. Straub:

“Global büyüme için Çin'in küçülmesi gerekir”

Kısaca

  • Terrence D. Straub, Çin'in para birimini yüzde 25 ila 40 arasında manipüle ederek küresel büyümeyi engellediğini savundu.
  • Straub'a göre Çin'deki son üç yıllık demir çelik üretim artışı ABD ve Japonya'nın üretim artışını aştı; rekabetin Çinli firmalarla değil, Çin hükümetiyle yürütüldüğünü söyledi.
  • ABD ile Çin arasındaki ticaret açığının 2001'deki 83 milyar dolardan dokuz yılda 227 milyar dolara yükseldiğini belirten Straub, antidamping uygulamalarının sektörü koruduğunu ifade etti.

Yazı Boyutu 100%
WhatsApp X Facebook LinkedIn

“Global büyüme için Çin'in küçülmesi gerekir”

ABD'lilere göre krizden çıkışın işaret fişeği ABD'den değil, Çin'den gelecek. Çünkü Çin, parasını yüzde 40'a varan oranda manipüle ederek tüm ülkelerin istihdam artışını ve büyümesini engelliyor. Ülkenin, 2001'de Dünya Ticaret Örgütü'ne girerken verdiği sözleri unuttuğu belirtilirken, global büyüme için Çin'in küçülmesi bekleniyor Analistler, dünyanın krizden çıkışı için ABD'deki gelişmeleri yakından izlemek gerektiğini söylüyorlar. Ancak ABD'deki en güçlü sektörlerden olan demir çelik endüstrisinin temsilcisi, işaret fişeğinin Çin'den geleceğini belirtiyor. US Steel Kamu Politkaları ve Hükümet ile İlişkilerden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Terrence D. Straub, Çin'in parasını yüzde 25 ila 40 arasında manipüle ederek tüm dünyanın büyümesini engellediğini söyledi. Çin'in 2001'de Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) girerken verdiği sözleri unuttuğunu anlatan Terrence D. Straub, “Pazar ekonomisi Çin'de askıya alınmış durumda” dedi.

Çin Hükümetiyle Rekabet

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ile Rekabet Forumu (REF) tarafından organize edilen 6. Rekabet Kongresi'nde konuşan Terrence D. Straub, para biriminde manipülasyon yapanın diğer ülke istihdamından çaldığını vurguladı. Çin'deki büyümenin ihracattan kaynaklandığını, bunun sağlıklı olması için iç piyasayı canlandırması gerektiğini anlatan Straub, “Son 3 yılda Çin'deki demir çelik üretim artışı, ABD ve Japonya üretiminden daha fazla. Çünkü biz Çinli firmalarla değil, Çin hükümetiyle rekabet ediyoruz” dedi.

Haftalık sektör özeti ve fuar takvimi

Sektörde haftanın özetini ve yaklaşan fuarların takvimini e-postanıza gönderiyoruz.

Aboneliğinizi tamamlamak için göndereceğimiz e-postadaki onay bağlantısına tıklayın.

Sektör Korumayla Kurtuldu

ABD ile Çin arasındaki ticaret açığının sürdürülemez bir noktaya geldiğini anlatan Terrence D. Straub, şöyle devam etti: “2001'de Çin'le ticaret açığı 83 milyar dolar iken, 9 yılda yüzde 170 artışla 227 milyar dolara çıktı. ABD ticaret açığının yüzde 80'i Çin kaynaklı... Dolayısıyla bu sürdürülebilir bir durum değil.” Çin baskısından sektörü korumak için ticaret kanunlarında düzenlemeler yaptıklarını ve antidamping uygulamalarını etkin kullandıklarına dikkat çeken Straub, “Böyle yapmasaydık şu anda ABD'de demir çelik sektörü kalmazdı” diye konuştu.