Skip to main content
Demir Çelik

Tosyalı Algérie’den DRI üretiminde yeni verimlilik rekoru

Tosyalı Algérie’nin DRI II tesisi Mayıs 2026’da 248 bin 601 ton üretime ve 334,1 ton/saat ortalama verimliliğe ulaşarak Midrex tesisleri arasında yeni bir aylık ölçüt oluşturdu.

Haber MerkeziDemir Çelik
1 dk okuma
Tosyalı Algérie’den DRI üretiminde yeni verimlilik rekoru

Tosyalı Algérie’nin ikinci doğrudan indirgenmiş demir tesisi DRI II, Mayıs 2026’da üretim ve verimlilik açısından yeni bir aylık rekora ulaştı. Tesis, ay boyunca kesintisiz çalışarak 248 bin 601 ton DRI üretti.

Midrex Technologies tarafından açıklanan verilere göre DRI II’nin ortalama üretim hızı saatte 334,1 ton olarak gerçekleşti. Böylece tesis, Ocak 2026’da kaydedilen 328,6 ton/saatlik önceki en yüksek aylık seviyeyi geride bıraktı.

Tesisin Ocak-Mayıs 2026 dönemindeki ortalama verimliliği ise 316,9 ton/saat oldu. Bu performans, 2025 yılındaki 312,7 ton/saatlik ortalamanın ve 312,5 ton/saatlik tasarım değerinin üzerinde gerçekleşti. Midrex, söz konusu seviyenin kendi teknolojisini kullanan tesisler arasında yeni bir küresel ölçüt oluşturduğunu bildirdi.

Yıllık 2,5 milyon ton üretim kapasitesine sahip DRI II, hem sıcak hem de soğuk doğrudan indirgenmiş demir üretebiliyor. Tesis, sıcak DRI’yi bir konveyör üzerinden elektrik ark ocağına aktaran entegre bir yapıda çalışıyor.

DRI II modülü 2025 yılında 2,43 milyon ton üretim gerçekleştirerek tek bir DRI modülünün yıllık üretiminde dünya rekoru kırmıştı. Mayıs ayında açıklanan yeni verimlilik sonucu, tesisin ilk tam faaliyet dönemindeki yüksek kapasite kullanımını sürdürdüğünü gösteriyor.